År 1950 reste schweizaren Joseph Jeger från Basel till USA på en affärsresa och där upptäckte han de nya kaffeautomaterna i vissa fabriker. Han trodde på idén och ville införa likartade maskiner i den fabrik han själv jobbade i. Han tog alla sina sparpengar och köpte med sig fem maskiner hem till Schweiz. Eftersom maskinerna var tillverkade i USA och dyra att underhålla, hyrde Jeger ett garage i sin hemstad Murten. Han anställde en person och tillsammans producerade de Schweiz första automat som fick varumärket Selecta.

Selecta i Sverige

Hemma i Sverige har Selecta erbjudit kaffe, dryck och mat sedan 1956. De finns i dag i fjorton länder och på 30 platser runt omkring i Sverige. Deras kaffemaskiner och vattenautomater finns på sjukhus, skolor, på arbetsplatser och på andra offentliga platser från norr till söder.

Varuautomater för arbetsplatser

Att se till så du har en lämplig arbetsplats kan inte Selecta hjälpa till med, men att förenkla din vardag kan de ordna med. Genom enkla medel kan Selecta göra att personalen mår bättre, som att det finns mat och dryck att tillgå hela arbetsdagen. Nu när nästan alla sitter och jobbar vid en egen dator, kan man inte konversera som förr i tiden. För att må psykiskt bra är det väldigt viktigt att kunna prata över en kopp kaffe, skratta och diskutera om allt.

Morgonkaffet är viktigt

Som vi skrivit här ovan är det viktigt att kunna småprata över en kopp kaffe. Lika viktigt som det, är det även att börja dagen med lite snicksnack över en kopp kaffe. Då är det lättare att komma igång med dagens arbete, och du vet att du och dina kollegor kommer att upprepa den procedurer några gånger till under dagen.

Mellanmål

Förutom frukosten är det viktigt att äta frukt som mellanmål, det ger en energikick så du orkar med dagen. Vatten är även det viktigt, och tyvärr något många glömmer av att dricka. Om det är varmt på din arbetsplats är risken att du ska bli uttorkad stor. Selecta kan erbjuda kallt vatten, både kolsyrat och utan. Vattenbehållarna bör placeras på flera olika ställen om arbetsplatsen är stor.